Vaaliteema:
Hämeenkatu ja pienyrittäjät

Minulla on kokemusta pienyrittäjänä Tampereen Aleksanterinkadulla toimimisesta jo 66 vuoden ajalta. Yritykseni Erämies Oy:n perustin jo 1955.

Julkisuudessa esitetty kuva, että Hämeenkadun sulkeminen yksityisautoilulta olisi pelkästään positiivinen asia, on väärä.

Hämeenkadun liikennemuutokset ovat olleet iso isku Kyttälän ja Jussinkylän kaupunginosille. Alueen pienyrittäjien asiakasmäärät päiväaikaan ovat pudonneet dramaattisesti.

Hämeenparkki oli omalta osaltaan hyvä ratkaisu, mutta siinä olisi pitänyt huomioida lähitalojen kiinteistöt, joilla on hyvin vähän parkkitiloja omissa kiinteistöissään. Alueen asukkaille olisi pitänyt alusta asti tarjota järkevällä hinnalla kiinteitä parkkioikeuksia.

Katuparkkeja ei saa lopettaa. Liikkeiden asiakkaiden täytyy pystyä parkkeeraamaan auto kadun varteen pikakäyntejä varten. Aina ei pidä joutua menemään parkkiluolaan lyhyttä asiaa varten.

Kampanjoin aikoinaan myös Stockmannin Tuomiokirkonkadun ylittävää laajennusta vastaan. Lue kirjoitukseni Kyttälän Bulevardi. Nyt jälkeenpäin on osoittautunut, että Stockmann oli täysin ylioptimistinen myyntiä koskevissa haaveissaan. Kaupungin päätös antaa erillislupa tällaiseen rakentamiseen oli väärä.

Takaisin pääsivulle